Hur långt måste håret vara för att göra dreadlocks?
Som minimum 8 cm. Vanligt är att man då kanske vill ha längre dreadlocks, då går det utmärkt vi gör förlängning med äkta hår.
Varför använder ni bara äkta hår, och kan jag köpa med eget hår i så fall för att få billigare?
Jag använder äkta hår för att göra det jag kan att säkerställa kvalite och hållbarhet då min erfarenhet är att äkta hår "tar i hop" bättre än syntetiskt. i vissa dreads kan det förekomma syntetiskt hår och då i samråd med kund (anorlunda färger mm.). Nej vi på salongen beställer hår men tar inte betalt för mer än det vi använder, jag försöker alltid att göra kundens besök så kostnadseffektivt som möjligt för kund.
Varför måste man ha konsultation?
Eftersom det är ett hantverk och skapande vi utför och förutsättningarna för den ena kunden inte är den andra lik, måste vi först bedöma ditt hår (kvalité, längd, volym etc) för att kunna ge dig ett så exakt pris som möjligt. Priset varierar också beroende på om du vill addera extra hår och i så fall vilket typ av hår vi väljer. Jag vill att vi träffas och prata kring dina förväntningar på frisyren, tidsåtgång, skötselråd mm. allt för att du ska känna dig trygg och jag skall kunna göra det bästa för varje enskild kund
Vad ska jag tänka på innan mitt besök för att göra dreadlocks
Håret skall vara absolut rent och torrt, tvätta gärna kvällen innan besöket. Man kan ca 2 veckor innan börja använda ett dreadlockshampo för att få håret rejält rent och vänja sig in på produkterna. Tvätta så ofta du kan så håret är så fritt från siliconer mm som möjligt. Absolut inget balsam eller liknande
Är Dreads /dreadlocks smutsiga
Nej. Det är det absolut inte!
Fördomarna är många. Dreads varken möglar eller är ett tillhåll för löss mer än någon annan frisyr. Sköter du dina dreads väl har du istället en naturligt självrensande och skyddande hårstil som dina hårsäckar och hårbotten älskar.
Hur länge kan jag ha dreadlocks
Resten av ditt liv om du vill, bara du sköter dem väl.
Måste man raka av sig håret om man inte vill ha dreadsen längre
Nej inte alltid, eller inte alls, det går ofta att reda ut men det tar tid och du får good hjlp av mig om så önskas, km in berättar vi mer och bedömer just ditt hår.
DreadlockStudio BetulaRoots

 
0764 - 28 78 98
ask@betularoots.se

© 2023 BetulaRoots
Information om cookies